Grillowane szaszłyki z krewetkami
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
chili pieprz cayenne - 1 łyżeczka
papryka wędzona słodka - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 3-4 łyżki
oliwa - 2-3 łyżki
czosnek - 1 ząbek
sól - 0,5 łyżeczki
pieprz kolorowy mielony - szczypta
krewetki - 0,5 kg
cukinie małe - 3-4 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
ananas świeży - 2-3 plastry
sól, pieprz ziołowy - do smaku
roszponka, pomidorki koktajlowe, cytryna, limonka - trochę
Sposób przygotowania:
Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno warzywa, ananasa i krewetki, układać na rozgrzanym ruszcie. Grillować po 3-4 minuty z obu stron. Podawać z sałatką, pomidorkami, skropić sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.