Ciasto z truskawkami i kruszonką
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
margaryna - 25 dag
cukier puder - 15 dag
żółtka - 4 szt.
proszek do pieczenia - 1 + 1/2 łyżeczki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
miód prawdziwy - 3 łyżki
cukier waniliowy - 1 łyżka
mąka pszenna - 1 szklanka
masło - 10 dag
cukier - 1O dag
Pozostałe składniki:
truskawki - 1 kg
herbatniki - 10 dag
Sposób przygotowania:
Do miski wsypać przesianą mąkę i cukier, wlać rozpuszczone gorące masło, mieszać, do powstania kruszonki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.