Sałatka śledziowa z buraczkami marynowanymi
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
ziemniaki ugotowane - 3-4 szt.
jabłka - 1-2 szt.
filety śledziowe po wiejsku - 5 szt.
ogórki kiszone - 1-2 szt.
cukier - 2 łyżeczki
goździki mielone - 2 szczypty
pieprz biały do smaku
opcjonalnie musztarda - 1-2 łyżeczka
opcjonalnie sól do smaku
Sposób przygotowania:
Do marynaty z buraczków wlać ocet winny, dodać musztardę, cukier, sól, pieprz i mielone goździki, dokładnie wszystko wymieszać.
Tak przygotowanym sosem zalać przygotowane składniki sałatki, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce, aby smaki się połączyły. Podawać z pszennym pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.