
Spaghetti z mięsem i warzywami

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, mięso, soja, strączkowe, pszenica, drób
Składniki:
fasolka szparagowa - 100 g
papryka czerwona - 1 szt.
pomidory - 300 g
cukinia mała - 1-2 szt.
cebula - 1 szt.
makaron spaghetti - 250-300 g
klasyczna przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
olej - 3 łyżki
sól, pieprz, sos sojowy - do smaku
Sposób przygotowania:
Dusić około 10 minut. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, połączyć z mięsem i warzywami, gotować przez chwilę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, włożyć porcję mięsa z warzywami, podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.