
Zupa krem z soczewicy

Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
soczewica czerwona - 200 g
marchewka - 1 szt.
mała pietruszka - 1 szt.
seler średni - 0,5 szt.
mała cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
masło klarowane - 1 łyżka
kmin rzymski - 0,5 łyżeczki
śmietanka - 2-3 łyżki
posiekana kolendra - 2 łyżki
boczek wędzony - trochę
Sposób przygotowania:
Gdy składniki się ugotują, całość zmiksować na gładki krem za pomocą blendera. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Zupę podawać z pieczywem, posypaną posiekaną kolendrą i usmażonym, wędzonym boczkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.