Waniliowe ciasto z morelami i brzoskwiniami
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka tortowa - 3 szklanki
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
masło - 30 dag
żółtka - 2 szt.
białko - 1 szt.
śmietana gęsta - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier z wanilią - 1 łyżka
ocet - 1 łyżka
sól do smaku
Pozostałe składniki:
brzoskwinie - 1/2 kg
morele - 1/2 kg
cukier z wanilią - 2 łyżki
bułka tarta - 2-3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Kruche ciasto z morelami i brzoskwiniami jest pyszne. Nie za słodkie, wilgotne i aromatyczne.Sposób przygotowania:
Jedną część ciasta włożyć na pół godziny do zamrażalnika a 2 części do lodówki.
Ciasto z lodówki rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 35/22 cm Posypać bułką tartą, wyłożyć owoce, oprószyć cukrem waniliowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.