Składniki:
mąka tortowa - 2 łyżki
cukier - 2 łyżki
cukier z wanilią - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
sól - szczypta
mus jabłkowy:
jabłka - 1 kg
galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
żelatyna deserowa - 2 łyżeczki
woda - 0,5 szklanki
bita śmietana:
śmietana kremowa 36% - 1 szklanka
cukier puder - 1 łyżka
żelatyna deserowa - 2 łyżeczki
ekstrakt waniliowy - 0,5 łyżeczki
dodatki:
wiórki kokosowe - trochę
kolorowa posypka - trochę
poncz:
sok z pomarańczy - 3-4 łyżki
Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietanę ubić na puch dodając pod koniec cukier puder, płynną żelatynę i ekstrakt z wanilii. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.