
Pierogi z mięsem

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
gorąca woda - 1 szklanka
olej - 1 łyżka
sól - 0,5 łyżeczki
nadzienie:
mięso ugotowane mieszane - 700-800 g
olej - 2-3 łyżki
pieprz kolorowy, sól, sos sojowy - do smaku
dodatkowo:
cebula - 1 szt.
opcjonalnie boczek wędzony - 100 g
Sposób przygotowania:
Na stolnicę przesiać mąkę, wlać ciepłą wodę, olej, zarobić ciasto, przykryć miseczką pozostawić na poł godziny. Następnie rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta, nałożyć porcję farszu, dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze smażoną cebulką lub usmażonym boczkiem. Pierogi można także podsmażyć na patelni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.