Roladki z bakłażana z fetą
RenixxRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ser feta - 10 dag
śmietana lub jogurt - 1 łyżka
czosnek - 1/3 ząbka
sól do smaku
jajko - 1 szt.
mąka pszenna trochę
bułka tarta trochę
oliwa trochę
przecier pomidorowy - 150-200 ml
czosnek - 1/2 ząbka
oregano świeże siekane - 1 łyżeczka
koperek siekany - 1 łyżeczka
oliwa - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Dodatkowe informacje:
Roladki z bakłażana z serem feta podane w sosie pomidorowym z dodatkiem świeżego oregano i koperku są aromatyczne, bardzo smaczne i sycące.Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy. Na rozgrzanej łyżce oliwy podsmażyć posiekany czosnek, dodać przecier pomidorowy i dusić około 10 minut.
Pod koniec wsypać posiekane oregano i koperek, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Przed podaniem z roladek usunąć wykałaczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.