Krokiety z grzybami
RenixxRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone - 10 dag
cebula - 1 szt.
oliwa - 2 łyżki
bułka tarta - 1/2 szklanki
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Grzyby suszone namoczyć na 2 h, następnie ugotować do miękkości.
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wsypać posiekane grzyby i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, smażyć do momentu odparowania wody.
Dodać 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Na usmażone naleśniki nakładać porcję farszu, zakładać boki i zwijać. Obtaczać w bułce tartej i rumienić na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.