Piankowy torcik z borówkami i serkiem mascarpone
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka duże - 4 szt.
cukier - 4 łyżki
mąka tortowa - 3 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
cukier waniliowy - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
Krem mascarpone:
śmietana kremowa - 1 szklanka
cukier puder - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżeczka
cukier - 2 łyżki
galaretka z owoców leśnych - 1 opakowanie
borówki amerykańskie - 20 dag
Sposób przygotowania:
Całość miksować aż składniki się połączą, zaczynając od najniższych obrotów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.