
Naleśnikowe sakiewki z waniliowym serem

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
śmietana 12 % lub maślanka - 2 szklanki
sól - szczypta
cukier - 2 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
olej - 1 łyżka
ser twarogowy - 250 g
cukier - 1-2 łyżka
cukier waniliowy - 1 łyżka
śmietana - 1-2 łyżka
cytryna - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Ser rozgnieść widelcem z cukrem, cukrem waniliowym i dwiema łyżkami śmietany. Naleśniki wkładać do szerokiej filiżanki, nakładać do środka łyżkę sera, zawinąć, spiąć krążkiem ze skórki z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.