Ciasto ze śliwkami i masą budyniową
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 5 szt.
mąka krupczatka - 1 szklanka
mąka tortowa - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 1 + 1/2 łyżeczki
cukier - 1 + 1/2 szklanki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
woda - 100 ml
olej - 200 ml
kakao - 2 łyżki
sól szczypta
Pozostałe składniki:
czekolada deserowa - 10 dag
czekolada gorzka - 5 dag
śmietana - 1 łyżka
Masa budyniowa:
mleko - 2 szklanki
budyń waniliowy - 2 łyżki
mąka krupczatka - 2 łyżki
masło - 20 dag
cukier puder - 4 łyżki
aromat waniliowy do smaku
sok z cytryny do smaku
Biszkopt:
jajka - 4 szt.
mąka tortowa - 4 łyżki
cukier - 4 łyżki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.