
Drożdżowe ciasto z borówkami i cynamonową kruszonką

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 100 g
cukier - 0,5 szklanki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
ciepłe mleko - 2/3 szklanki
jajka - 4 szt.
drożdże świeże - 30 g
mąka tortowa - 2 szklanki
kruszonka:
mąka tortowa - 0,5 szklanki
cukier - 1/3 szklanki
masło - 50 g
cukier cynamonowy - 1-2 łyżeczka
dodatkowo:
borówka amerykańska - 0,5 kg
Sposób przygotowania:
Z 1/2 szklanki mąki, 50 g masła, cukru cynamonowego i 1/3 szklanki cukru rozcierając palcami zrobić kruszonkę. Na ciasto wyłożyć umyte i osuszone borówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.