
Donaty z nutką pomarańczy

Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże świeże - 25 g
mleko ciepłe - 200 ml
sok z marchewki świeżo wyciśnięty - 50 ml
cukier - 3 łyżki
żółtka - 2 szt.
jajko - 1 szt.
masło roztopione - 50 g
otarta skórka z pomarańczy - 2 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
Lukier pomarańczowy:
cukier puder - 200 g
sok z pomarańczy - 3 łyżki
Dodatkowo:
czekolada do posypania - trochę
olej do smażenia - trochę
Dodatkowe informacje:
Do ciasta można dodać odrobinę soku z pomarańczy dla bardziej intensywnego smaku!Sposób przygotowania:
Odsączyć na ręczniku papierowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.