
Domowe lody mango

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
śmietanka 30% - 250 ml
mleko - 100 ml
sok z cytryny opcjonalnie - 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy opcjonalnie - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Zamiast śmietanki można użyć jogurt grecki.Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, połączyć z puree delikatnie mieszając. Całość przełożyć do pojemnika i zamrażać przez ok. 6 godzin. Co godzinę mieszać widelcem lub mikserem, aby rozbić kryształki lodu. Przed podaniem wyjąć lody z zamrażarki na kilka minut, by lekko zmiękły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.