Risotto wiosenne z fiołkami i kiszonym jabłkiem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, śródziemnomorska, włoska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cukinia młoda (nieduża) - 1 szt.
bulwa kopru włoskiego - 1/3 szt.
seler naciowy laska - 1-2 szt.
cebula mała - 1 szt.
młode listki:
podagrycznika, mniszka lekarskiego i pokrzywy (po kilka sztuk)
oliwa z oliwek - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
parmezan tarty - 2-3 łyżeczki
bulion warzywny - 150-200 ml
sól i pieprz - do smaku
fiołki świeże kwiaty - 2 łyżki
do podania: kiszone jabłka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.