Ciasto drożdżowe bezglutenowe z jagodami
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 150 ml
drożdże świeże - 40 g
cukier - 3 łyżki
masło miękkie - 1 łyżka
jagody mrożone 2beBIO (1,5 opakowania) - 450 g
cukier do posypania jagód - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Mąkę wsypać do misy robota, dodać jajko, rozczyn drożdżowy i masło. Zagnieść ciasto za pomocą haka. Przełożyć do miski i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć i wyłożyć w formie.
Ponownie zostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.