Sałatka lwowska winegret z ciecierzycą
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): kresowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Ziemniaki - 3 szt.
Marchewka - 2 szt.
Pietruszka lub kawałek selera - 1 szt.
Cebula mała - 1 szt.
Jabłko - 1/2 szt.
Sos: olej słonecznikowy - 2 łyżki
Sos: ocet jabłkowy domowy lub eko - 2-3 łyżki
Sos: Cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
Sos: musztarda - 1-2 łyżeczka
Sos: sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Oryginalny przepis jest z fasolą, ja użyłam ciecierzycy.Czasem robi się ją z dodatkiem śledzi w białym sosie ze śmietaną i majonezem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.