Sałatka z białymi szparagami
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): niemiecka
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, cytrusy, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Szynka dobrej jakości - 150 g
Jajka ekologiczne - 3 szt.
Szczypiorek (dymka) - 3 szt.
Parmezan wiórki - 2 łyżki
Sos: oliwa - 1 łyżka
Sos: sok z cytryny - 1 łyżeczka
Sos: zioła posiekane świeże np. koperek, natka pietruszki - 1 łyżeczka
Sos: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo i obrać, pokroić w kostkę.
Szynkę pokroić w kostkę.
Cebulę dymkę posiekać drobno.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.