Zapiekanka ziemniaczana z wędzonym tofu i brązowymi pieczarkami
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, soja, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 2 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
pieczarki brązowe - 300 g
passata z ziołami (u mnie domowa) - 300 ml
śmietanka 18% lub 30 % - 200 ml
woda - 50-100 ml
jaja - 2 szt.
masło klarowane do podsmażenia pieczarek - trochę
mozzarella tarta - 4 łyżki
parmezan płatki - 1 łyżka
sos sojowy tamari - 1-2 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
sól - do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.