Muffiny kokosowe z galaretką z pigwy
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, owies, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna, orkiszowa lub bezglutenowa - 6 łyżek
jajka ekologiczne - 2 szt.
cukier kokosowy bio planet - 2 łyżki
cukier z prawdziwą wanilią - 2 łyżeczki
mleko owsiane lub zwykłe - 200 ml
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
polewa: masło - 50 g
polewa: cukier - 40 g
polewa: mleko - 1 łyżka
polewa: kakao - 2 łyżki
dekoracja: suszone płatki róży, nagietka, lawendy i werbena cytrynowa
Sposób przygotowania:
Galaretkę z pigwy pokroić w kostkę.
Przygotować polewę. W małym rondelku rozpuścić masło z cukrem, dodać mleko, wymieszać, zdjąć z ognia i dodać kakao, wymieszać i lekko przestudzić. Polać babeczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.