Kurczak w sosie brzoskwiniowym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, soja, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
papryka czerwona - szczypta
curry - 1/3 łyżeczki
sos sojowy tamari - 1/2 łyżeczki
sól i pieprz - szczypta
nektar brzoskwiniowy - 200 ml
musztarda - 1 łyżeczka
ryż pełnoziarnisty basmati - 100-150 g
Dodatkowe informacje:
Danie jest pyszne, lekkie, proste i szybkie w przygotowaniu.Sposób przygotowania:
W międzyczasie nastawić wypłukany ryż.
Zamarynowanego kurczaka usmażyć na maśle klarownym, wlać nektar brzoskwiniowy i musztardę, dusić razem kilka minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.