Bezglutenowa focaccia z ziemniakami
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
ziemniaki - 150 g
drożdże świeże - 25 g
cukier - 1 łyżeczka
melasa z buraka cukrowego - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
obłożenie:
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
czosnek - 1-2 ząbek
pomidorki koktajlowe typu cherry - 20 szt.
świeże oregano i rozmaryn (drobno posiekane) - 1-2 łyżeczka
sól gruboziarnista - 3/4 łyżki
Sposób przygotowania:
Na wierzchu rozłożyć pomidorki z oliwą, pomidorki wcisnąć je w ciasto, posyp grubą solą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.