Oxymel na migrenę
NikitaRodzaj posiłku: napoje, przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
miód lipowy - 200 g
ocet lawendowy żywy (lub jabłkowy) - 100 g
sól - 1/2 łyżeczki
słoik o pojemności 0,5 l
Dodatkowe informacje:
Inspiracją do zrobienia tego oxymelu była niesamowita książka " Das große Oxymel-Buch Medizin aus Honig und Essig" G. Nedoma ("Wielka księga o oxymelu. Lekarstwo z miodu i octu" G. Nedoma).Od siebie zmieniłam proporcje tzn. dodałam dodatkowo octu lawendowego, który ma także kojące właściwości pomocne przy migrenie, a także dodał dodatkowego lawendowego aromatu.
Sposób przygotowania:
Trwałość około 1 roku.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.