![Ciasto dyniowo- migdałowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-04/14002-photo-main.jpg)
Ciasto dyniowo- migdałowe
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica
Składniki:
Mielone migdały - 300 g
Mąka - 100 g
Cukier drobny - 200 g
Jajka ekologiczne - 6 szt.
Cynamon cejloński szczypta
Sok z cytryny bio - 2 łyżki
Cukier ze skórką pomarańczową - 1 łyżeczka
Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Ciasto jest puszyste, aromatyczne i pyszne , mało słodkie.Sposób przygotowania:
W oddzielnej misce wymieszać mielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.