Placki jaglane bezglutenowe z jabłkami i bananem
NikitaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana - 50 g
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
cynamon cejloński - 1/2 łyżeczki
jajo eko - 1 szt.
jabłka duże np. szara reneta - 2 szt.
dojrzały banan - 1 szt.
olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej, banana rozgnieść widelcem.
W misce połączyć wszystkie składniki na jednolite ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.