Pasta brokułowa z nerkowcami i olejem sezamowym
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
cebula szalotka - 1 szt.
olej z prażonych ziaren sezamu bio planete - 1 łyżka
orzechy nerkowca - 100 g
jaja - 2 szt.
natka pietruszki posiekana - 1-2 łyżka
kiełki rzodkiewki lub rzeżuchy - 2 łyżki
szczypiorek posiekany - 1 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta
Sposób przygotowania:
Cebulę szalotkę drobno posiekać i udusić krótko na oleju sezamowym z prażonych ziaren sezamu bio planete (na małym ogniu).
Orzechy nerkowca podprażyć na suchej patelni.
Do malaksera włożyć brokuł, jaja, orzechy nerkowca, uduszoną szalotkę, posiekaną natkę, koperek, szczypiorek, sól i pieprz. Rozdrobnić na pastę o ulubionej konsystencji.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.