Pomidorowe śledzie z wędzoną śliwką
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: miody, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 4 szt.
czosnek - 2 ząbki
śliwka wędzona - 5 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
olej rzepakowy - 1 łyżka
papryka słodka wędzona szczypta
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Jak cebula będzie już szklista dodać do niej czosnek i chwilkę dusić.
Doprawić miodem i ewentualnie solą. Wymieszać razem i odstawić do ostygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.