Barszcz ukraiński z bobem
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Marchewka ekologiczna - 2 szt.
Pietruszka korzeń ekologiczna - 1 szt.
Seler korzeń ekologiczny - 1/2 szt.
Por kawałek
Czosnek - 2-3 ząbki
Lubczyk gałązka
Bób mrożony lub świeży - 1 szklanka
Seler naciowy - 1 laska
Domowy przecier pomidorowy - 1/2 szklanki
Sól i pieprz do smaku
Liście laurowe - 2 szt.
Ziele angielskie - 2 szt.
Ocet domowy wiśniowy lub śliwkowy (ewentualnie sok cytrynowy) - 2-3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Bardzo lubię taki barszcz pełen warzyw z dodatkiem bobu, bez mięsa z domowym pysznym chlebem.W lecie specjalnie mrożę kilka woreczków bobu:)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.