Zapiekanka gnocchi ze szpinakiem i kurczakiem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: nabiał, mięso, drożdże, drób, nabiał krowi
Składniki:
filet z kurczaka bio - 200 g
szpinak mrożony 2beBIO - 200 g
mozzarella - 60 g
ser gruyere - 60 g
ser gouda - 60 g
mleko - 150 ml
śmietanka - 50 ml
curry - 1 łyżeczka
domowa bulionetka warzywna lub kostka bio - 1 łyżeczka
sól - 1/3 łyżeczki
pieprz - 1/3 łyżeczki
płatki chilli szczypta
musztarda - 1 łyżeczka
naczynie do zapiekania
Sposób przygotowania:
Przygotować sos: wymieszać mleko, śmietankę, skrobię kukurydzianą, curry, musztardę, bulionetkę warzywną, sól, pieprz i płatki chilli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.