Focaccia z figami i rozmarynem (bezglutenowa)
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka gryczana biała - 100 g
mąka ryżowa - 100 g
skrobia z tapioki - 100 g
mielona łuska babko jajowatej - 1 łyżka
woda letnia - 300-320 ml
miód płynny - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek (plus 1 łyżka do posmarowania) - 5 łyżek
figi świeże - 4-5 szt.
rozmaryn świeży posiekany - 1-2 łyżka
ser twardy długo dojrzewający np. gruyère lub - 50 g
sól gruboziarnista do posypania
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.