Scones z cheddarem
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, sezam, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ser cheddar - 100 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
jajo - 1 szt.
mleko - 170 ml
cukier - 1/2 łyżeczki
masło - 80 g
woda - 1 łyżka
do posypania:
rozmaryn, czarnuszka, sezam - trochę
Sposób przygotowania:
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką stolnicę, zagnieć jeszcze krótko ciasto i rozwałkować je na grubość około 1,5 cm. Szklankę (o średnicy 5 cm) zanurzać w mące, wycinać z ciasta bułeczki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.