![Sałatka z tempehem i aksamitką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-08/17366-photo-main0.jpg)
Sałatka z tempehem i aksamitką
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja
Składniki:
sałata lodowa - kilka listków
jabłko - 1 szt.
tempeh wędzony bio planet - 100 g
olej do smażenia i gotowania - 1-2 łyżeczka
orzechy włoskie - 2-3 łyżki
sos sojowy tamari - 1,5-2 łyżki
ocet jabłkowy - 3 łyżki
cukier trzcinowy lub kokosowy - 2 łyżeczki
szałwia listki - 8 szt.
żurawina suszona - 2 łyżki
sól i pieprz - do smaku
kwiaty aksamitki (same płatki) - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Tempeh pokroić w kostkę ok. 1 cm. Rozgrzać olej na patelni i smażyć w nim tempeh przez około 3 minuty na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, cały czas mieszając.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.