![Herbatka wiosenna](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-04/17131-photo-main.jpg)
Herbatka wiosenna
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
młode liście podagrycznika - kilka
melisa cytrynowa - kilka listków
mięta - kilka listków
geranium - kilka listków
bluszczyk kurdybanek - kilka listków
kwiaty forsycji - 1-2 łyżka
kwiaty mirabelki - 2 łyżki
woda - 1 litr
dzbanek
Dodatkowe informacje:
Należy pamiętać, aby zbierać tylko znane rośliny i zawsze w czystym miejscu z dala od dróg.Sposób przygotowania:
Miętę, melisę, pokrzywę, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek opłukać. Kwiatów nie myć. Wsypać do dzbanka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.