Liście babki w cieście
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: strączkowe
Składniki:
Mąka z ciecierzycy - 1 szklanka
Olej do smażenia
Dodatkowe informacje:
Babka zwyczajna oczyszcza organizm z toksyn, jest pożyteczna w redukowaniu gorączki, w leczeniu infekcji oraz problemów związanych ze skórą. Liść babki zwyczajnej zawiera wiele cennych substancji chemicznych takich jak: kwas fumarowy, benzoesowy, garbniki, krzemionkę, witaminy C i K, sole mineralne.Właściwości babki: wzmocnienie odporności
regeneracja, działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo
wzmacnia naczynia krwionośne, dlatego przyspiesza gojenie się skóry, poprawia też stan włosów, działa przeciwzapalnie i wykrztuśnie.
Sposób przygotowania:
Myjemy i osuszamy.
Mąkę z ciecierzycy mieszamy z wodą i odstawiamy na godzinę do napęcznienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.