Ocet z kwiatów czeremchy
NikitaRodzaj posiłku: napoje, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
woda z cukrem (5 łyżek cukru na 1 l wody)
Dodatkowe informacje:
Kwiaty czeremchy mają podobne właściwości lecznicze do kwiatów tarniny, działają estrogennie, żółciopędne, silnie moczopędne i uspokajająco, mają także działanie antyseptyczne i pielęgnacyjne w stosunku do skóry. Napar z kwiatów czeremchy doskonale nawilża, odżywia i wybiela skórę, usuwa stany zapalne i zmniejsza łojotok.Sposób przygotowania:
Ocet ma bardzo długi termin przydatności. Przechowujemy go w temperaturze pokojowej.
Ocet możemy pić z wodą (1 łyżeczka na szklanka wody), używać do lemoniad, sałatek czy innych dań lub kosmetycznie do zrobienia toniku do twarzy (wybiela skórę, usuwa stany zapalne i zmniejsza łojotok).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.