Pierogi z kurczaka
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 150-200 g
jajka ekologiczne - 4-6 szt.
natka pietruszki pęk
żelatyna - 2 łyżeczki
bułka tarta
masło do pieczarek - 1 łyżeczka
olej lub masło klarowane do obsmażenia
naczynie żaroodporne z pokrywą
Dodatkowe informacje:
Przepis ten dostałam od swojej teściowej ponad 25 lat temu, Zawsze funkcjonowała nazwa "pierogi z kurczaka". Danie jest dosyć kaloryczne i pracochłonne, ale pyszne na ciepło, a także na zimno.Sposób przygotowania:
W głębokim talerzu lub misce roztrzepać 2 jajka, w drugim talerzu przygotować bułkę tartą.
Pierogi obsmażamy krótko z każdej strony.
Możemy razem w piekarniku w drugim naczyniu upiec pokrojone i przyprawione ziemniaki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.