Pieczeń wołowo-wieprzowa
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
karczek wieprzowy - 500 g
cebula - 1 szt.
masło klarowane - 1 łyżeczka
jajko eko - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
bułka tarta - 3 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Pieczeń jest pyszna na zimno jako wędlina do domowego chleba i na ciepło na obiad.Sposób przygotowania:
Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni na maśle klarowanym.
Natkę pietruszki siekamy drobniutko.
Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, mąkę, cebulę, natkę pietruszki i mieszamy wszystko, żeby powstała jednolita masa. Doprawiamy solą i pieprzem . Przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.