Bezglutenowy chleb w stylu włoskim z suszonymi pomidorami
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, drożdże
Składniki:
mąka z sorgo - 100 g
mąka z quinoa - 70 g
skrobia z tapioki - 100 g
łuska babki jajowatej - 1 łyżka
zakwas bezglutenowy aktywny (dzień wcześniej dokarmiony) np. owies-sorgo - 250 g
sól - 1 łyżeczka
przyprawa do kuchni śródziemnomorskiej (np. Lebensbaum) - 1 łyżeczka
suszone pomidory solone - 6 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
woda letnia - 400 ml
suszone drożdże - szczypta
czarnuszka - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.