Miniklopsy w stylu greckim
NikitaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): grecka
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, mięso, wołowina
Składniki:
Czerwona cebula mała - 1/2 szt.
Ser feta - 60-80 g
Czosnek - 2-3 ząbki
Jaja - 1 szt.
Oregano - 1 łyżka
Ocet winny czerwony - 1 i 1/2 łyżki
Pieprz czarny świeżo zmielony - 1/4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek drobniutko posiekać. Fetę pokruszyć.
Dodać fetę i jeszcze raz przemieszać.
Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą.
Z masy mięsnej uformować malutkie klopsiki (3-4 cm średnicy) i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.