Śledzie z jabłkiem w śmietanie
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula mała - 1 szt.
jabłko małe (pół dużego) - 1 szt.
majonez - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania trzeba doliczyć czas moczenia śledzi.Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć na sicie wrzącą wodą.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę.
W misce wymieszać razem cebulę, jabłko, śmietanę, majonez. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.