
Koktajl jabłkowy z topinamburem

Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
topinambur - 200-250 g
Dodatkowe informacje:
Topinambur – właściwości zdrowotne: obniża poziom cukru we krwi (dzięki zawartości inuliny), obniża cholesterol i reguluje ciśnienie, reguluje pracę układu pokarmowego, zapobiega chorobom jelita grubego, wspiera działanie układu nerwowego, oczyszcza organizm, wspomaga odchudzanie.Sposób przygotowania:
Zmiksować drobno w blenderze, zostawić do ostudzenia. Można ewentualnie odcedzić większe drobinki (ja nie odcedzam).
Po ostudzeniu wymieszać sok z topinamburu z dobrze schłodzonym sokiem jabłkowym i podawać. Składniki na około 500 ml - 2 porcje pożywnego i zdrowego koktajlu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.