Kiszona papryka
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): bałkańska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
czosnek - trochę
solanka - (1 pełna łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 l wody)
Sposób przygotowania:
Na dno każdego słoja włożyć koper z kwiatostanem i ząbek czosnku, ułożyć dosyć ciasno paprykę, przełożyć jeszcze czosnkiem i koprem. Na wierzchu można dać plasterek papryczki chilli (jak ktoś lubi ostre smaki można ukisić samą papryczkę chilli w całości).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.