Sałatka owocowa pod owsianą kruszonką
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, cytrusy, owies
Składniki:
mąka bezglutenowa lub pszenna - 100 g
olej kokosowy - 80-100 g
cukier trzcinowy - 80 g
pasta waniliowa - 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
sok z limonki świeżo wyciśnięty - 1-1,5 łyżki
jabłko kwaśne np. szara reneta - 1 szt.
gruszka - 1 szt.
śliwki węgierki - 15 szt.
ananas świeży - 1 plaster
Sposób przygotowania:
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.