Muffiny daktylowo-karobowe z masłem shea
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
mąka ryżowa - 100
mąka gryczana biała - 50 g
karob bio planet - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
jaja ekologiczne - 2 szt.
masło shea - 100 g
krem daktylowy Daktynella clasic - 150 g
pasta waniliowa - 1 łyżeczka
cukier kokosowy bio planet - 1-2 łyżka
wiśnie z nalewki - 30 szt.
do posypania: cukier puder różany
Sposób przygotowania:
Jaja rozbić i roztrzepać, dodać roztopione masło shea, krem daktylowy, pastę waniliową i mleko, wymieszać.
W drugiej misce połączyć mąki, proszek do pieczenia i karob.
Do mokrych składników dodawać po łyżce suchych. Wymieszać.
Ich delikatna słodycz jest z kremu daktylowego, karob nadaje im smak czekoladowy, pasta waniliowa dodatkowego aromatu, a wiśnie dopełniają całości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.