Pasta dynia, pieczarki i słonecznik zero waste
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
pieczarki pieczone (lub uduszone) - 4-5 szt.
marchewka pieczona - 1 szt.
pomidory suszone w oliwie z ziołami - 3-4 szt.
oliwa z suszonych pomidorów - 1-2 łyżeczka
kurkuma szczypta
sól do smaku
kolendra świeża kilka listków
słonecznik - 3-4 łyżki
Sposób przygotowania:
Pasta z wykorzystaniem pozostałych warzyw pieczonych do obiadu, z dodatkiem suszonych pomidorów i kozieradki, kolendry świetnie smakuje z domowym pieczywem. Jest zdrowszą alternatywą dla gotowych wędlin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.