Crumble z figami i śliwkami (bezglutenowe)
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Nikitajesien24, dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
figi świeże - 6 szt.
jabłko szara reneta - 2 szt.
skrobia kukurydziana - 1 łyżka
cynamon - 0,5-1 łyżeczki
mąka kukurydziana pełnoziarnista - 100 g
mąka kasztanowa - 20 g
masa marcepanowa - 50 g
masło - 100 g
cukier trzcinowy - 40 g
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
sól - szczypta
Sposób przygotowania:
Mąkę kukurydzianą, kasztanową, cukier trzcinowy, waniliowy, masę marcepanową, masło (zimne) pokrojone na kawałki, sól i posiekane drobno migdały włożyć do misy robota i za pomocą haka szybko wymieszać razem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.