Surówka z kiszonej marchewki
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
ogórek kiszony - 2-3 szt.
jabłko - 1 szt.
czerwona cebula mała - 1/2 szt.
koperek posiekany - 1 łyżeczka
olej lniany - 1 łyżka
pieprz do smaku
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórka pokroić w półplasterki. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać posiekany koperek. Doprawić miodem, pieprzem i olejem lnianym. Posypać natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.