![Dżem z głogu pigwy i jabłek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-10/14725-photo-main.jpg)
Dżem z głogu pigwy i jabłek
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Pigwa ( ok. 400 g) - 5 szt.
Jabłka (ok. 500 g) - 5 szt.
Woda - 150 ml
Sposób przygotowania:
Pigwy pokroić na ćwiartki (nie obierać), wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka z wodą i gotować kilka minut.
Gotować razem na małym ogniu 3 minuty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.